• Array

Fiscaal voordeel met de EIA

Geschreven door Riley van Loo op 6 april 2019

Wanneer u als ondernemer de mogelijkheid krijgt om fiscaal voordeel te halen, dan is dat uiteraard een kans die u wilt grijpen. Het kan met de Energie-investeringsaftrek (EIA).

De EIA-regeling houdt in dat als u als ondernemer kiest voor energiezuinige technieken en middelen die voorkomen op de Energielijst u een deel van de aanschafkosten van de winst af kunt trekken. Dat kan zorgen voor een fiscaal voordeel van gemiddeld 11 procent. Bovendien slaat u met duurzame investeringen twee vliegen in één klap: door te kiezen voor energiezuinige oplossingen, zoals LED-verlichting, bespaart u vanzelf al energie en dus geld.   

U komt in aanmerking voor de EIA als u voldoet aan de volgende voorwaarden: 

  • U heeft een onderneming voor eigen rekening en bent belastingplichtig voor inkomsten- of vennootschapsbelasting in Nederland;
  • U investeert in een bedrijfsmiddel dat voldoet aan de eisen van de Energielijst en dat minimaal € 2.500 kost.

Het kabinet heeft de regeling ooit in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren om te investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen. Uit een evaluatie van de jaren 2012 tot 2017 blijkt dat dit aardig gelukt is; het fiscale voordeel trekt veel ondernemers over de streep om te kiezen voor duurzame oplossingen.  

De experts van Verlichtingleasen.nl kunnen in kaart brengen wat het u als ondernemer voor fiscale voordelen oplevert als u kiest voor LED-verlichting.   

45 procent extra aftrek

Heeft u de investering eenmaal gedaan, dan is deze gemakkelijk via de website rvo.nl aan te melden voor de EIA. Kloppen alle voorwaarden? Dan ontvangt u een verklaring waarop het bedrag staat dat voldoet aan de EIA. Het totale bedrag aan energie-investeringen dat per onderneming voor EIA in aanmerking kan komen, is minimaal € 2.500 en maximaal € 121 miljoen per kalenderjaar. U mag 45 procent van het investeringsbedrag, waarvoor u een EIA-verklaring heeft ontvangen, van de fiscale winst aftrekken. 

Wilt u meer inzicht in de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor EIA? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder op weg.

 

Neem contact op

Op werkdagen tussen 08:30 en 21:00 uur,
zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur.

Bel ons 030 - 227 33 44 - Bel mij terug
Mail ons info@verlichtingleasen.nl
WhatsApp ons 06 - 50 54 32 75

Onze merken

Bel mij terug!

Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u binnen 24 uur terug.